Bulevar Kralja Aleksandra 474, lokal 4,Zvezdara, Beograd     0114079304 0653251321     office@autoskolafest.com    Pon-Pet:08h - 20h Sub:08h-16h Nedelja:Ne radimo           

2020-05-03T13:31

6 saveta kako položiti vozački ispit iz prve

1# Savet: Mentalna simulacija vožnje

Kada se vratite sa časova vožnje probajte da se setite pojedinosti i da u glavi još jednom prođete čas koji ste odradili. Mnogim osobama ovo nije svojstveno, ali ipak probajte jer je benefit očigledan. Setićete se reči instruktora, znakova na putu, situacija koje su vam izazvale nesigurnost ili stres.

Upravo ovo poslednje se najbolje savladava kada vrtite film unazad i razmišljate koji je postupak ispravan, a koji ne.

2# Savet: Učenje iz grešaka

Tokom obuke obratite pažnju na sve stvari na koje vam instruktor skreće pažnju jer to radi iz najbolje namere. Ukoliko vas instruktor kritikuje ne znači da ste loši na bilo koji način, već da treba da unapredite tehniku vožnje. Kritike ne treba primati lično, već učiti na svojim greškama.

Kako vreme odmiče polaznici obuke zaboravljaju greške koje su pravili na početku jer automatizuju uglavnom sve radnje. Ipak, povremeno se treba setiti koje su to greške bile, kako su se desile i kako je glasilo objašnjenje instruktora.

3# Savet: Kako položiti vozački iz prve

Ukoliko želite da položite vozački iz prvog puta, morate biti sigurni u svoje znanje. Na vozački ispit izađite onda kada ste zaista za to spremni. Ukoliko ste dali sve od sebe tokom obuke i savladali sve što se od vas očekivalo, nema realnog razloga da osećate nesigurnost i strah.

Polaganje vozackog iz prvog puta

Velika trema će vrlo loše uticati na vašu sposobnost brzog reagovanja koja će vam biti potrebna na polaganju vozačkog ispita. Pre polaganja ispita probajte da primenite neku od metoda relaksacije kao što je duboko disanje i lagane vežbe. Vežbajte dan pre polaganja ispita ulazak u auto i sigurnost pri proveri, retrovizora, pozicije sedišta, vezivanje pojasa. Ukoliko pokažete rutinu i samouverenost pri polaganju imaćete velike šanse za polaganje iz prve.

Imajte pozitivno razmišljanje, zamišljajte kako ste uspešno odradili vožnju, kako vam svi čestitaju jer ste upravo položili vožnju iz prvog puta. Naterajte vašu podsvest da radi u vašu korist.

4# Savet: Ne učite na dan polaganja

Na polaganju vozačkog ispita kandidat treba da se pojavi naspavan i odmoran. Učenje noć pred polaganje ili na dan polaganja ne donosi željene rezultate jer onda osoba bude umorna i mnogo se teže koncentriše. Kada je osoba pod stresom, kao što je to uglavnom slučaj na dan polaganja vožnje, stvari koje čita ne može da usvaja sistematski.

Zato učite ravnomerno tokom cele obuke jer se na taj način povećavaju šanse da položite vozački ispit iz prvog puta.

5# Savet: Nemojte se predavati ukoliko napravite grešku

Greška može svakome da se dogodi. Ukoliko greška nije prevelika komisija će vas pustiti da nastavine sa polaganjem. Mnogi kandidati se na polaganju vozačkog ispita potpuno zbune i izgube koncentraciju pa nastave sa greškama, što daje loš krajnji rezultat. Kanditati ne treba da se predaju ukoliko postanu svesni da su napravili neku grešku.

Nema potrebe da ocenjujete sami sebe jer se time bavi komisija. Tročlana komisija na sedištu iza vas budno prati svaki vaš korak i pažljivo ocenjuje važnost neispravnih poteza kod vozača. Ukoliko je kandidat napravio male greške, komisija će ga samo posavetovati kako bi kao vozač izbegao eventualne greške.

6# Savet: Dobar izbor auto škole

Odabir kvalitetne auto škole je od ključnog značaja za spremnost za polaganje vozačkog ispita. Auto škola treba da ima profesionalne instruktore, koji će u potpunosti posvećeni obuci i kandidatu. Od velikog značaja je teorijska obuka i ozbiljan pristup kandidata saobraćajnim pravilima kako bi se na praktičnim časovima vožnje usredsredili na samu tehniku vožnje.

Kandidat treba da savlada veći deo, a najbolje sve saobraćajne propise pre nego što krene sa časovima vožnje.

Ukoliko tražite auto školu koja vrši kvalitetnu vozačku obuku i omogućava svojim polaznicima da u najvećem broju slučajeva polože iz prvog puta, na pravom ste mestu!

Pozovite nas radi upoznavanja i rezervacije termina na telefone: 011 407 93 04 i 065 325 13 21.