А2 категорија

 

Полагање за мотор

Мотоциклисти почетници углавном једва чекају моменат када ће са возачком дозволом А2 категорије слободно сести на свој омиљени мотор. Да би тај моменат био фантастичан, а они сигурни у своје знање и што је најважније безбедни, неопходна је квалитетна возачка обука. Ауто школа Фест има инструкторе са дугогодишњим искуством у обуци мотоциклиста, што нас чини правим избором.

Polaganje A2 kategorije za motor

Када вам треба А2 дозвола?

Дозвола А2 се користи за све двоточкаше који су снаге до 35кв, укључујући и оне моторе који имају преко 600цм. Односи се на моторе чији однос снаге и масе возила не прелази 0.2 кЊ/кг.

Ова категорија возачке дозволе омогућава љубитељима двоточкаша добар избор јер је се ради о безбеднијим и прилично атрактивним возилима. Говоримо о моторима који су функционални за градску и међуградску вожњу.

Темељна теоретска обука пре практичне

По новом закону кандидати ће моћи да приступе практичној обући тек када положе теоријску обуку. Сматрамо да је обука на тај начин значајно унапређена јер возач сигурно стиче на време сва потребна знања да се безбедно креће мотором.

Тако ће возачи прво научити детаљно о коришћењу обавезне заштитне опреме, заузимање правилног положаја, одржавање равнотеже и још много тога.

Polaganje A2 kategorije kawasaki Ninja

На теоријским вежбама на обуци за полагање за возачку дозволу А2 кандидати ће са инструктором проћи значајне ситуације у саобраћају. Управо ту се налазе вредне информације које једног дана заиста могу сачувати главу младом возачу. Настава се одвија у учионици ауто &сцарон;коле, која је посебно опремљена за обуку. На практичним часовима се обавља самостално управљање мотором на полигону и у условима саобраћаја слабог, средњег и јаког интезитета.

Затим се возачи обучавају за вожњу у насељеном месту и ван њега. Први део испита, који се одвија на полигону, подразумева демонстрацију правилног покретања возила, одржавања равнотеже, заустављања и паркирања.

Пријава за полагање А2

Уколико желите да се пријавите за обуку за категорију А2 требаће вам важећа лична карта и лекарско уверење. Уколико не поседујете А или Б возачку дозволу биће вам потребна теоријска обука у трајању од 40 часова и практична обука у трајању од 30 часова. Уколико поседујете Б возачку дозволу треба вам 7 часова теоријске обуке и 30 часова практичне обуке.

Кандидати који немају положену прву помоћ морају пре испита прибавити и ову потврду. Обуку могу започети лица са 17 година, али се на полагање излази тек са пуних 18 година. Возачка дозвола која се издаје након полагања није пробна као &сцарон;то је случај са Б категоријом. Да би положио теријски део испита кандидат мора да има урађено тачно најмање 80% питања. Практични део испита траје 25 минута, са вожњом према извученој једној од петнаест траса.

Ауто &сцарон;кола Фест пружа систематичну обуку за будуће мотористе у складу са важећим законима и прописима. На располагању су вам врло искусни инструктори који ће вам детаљно пренети све техничке детаље вожње, који ће ва&сцарон;е кретање чинити безбедним.

Ауто &сцарон;кола Фест вр&сцарон;и обуку за А2 категорију на мотору Сузуки Бургман 400, који се показао као веома погодан за едукацију младих возача. Ауто &сцарон;кола Фест има веома висок проценат погања возачког испита из првог пута. Уколико желите да се пријавите на обуку за полагање за категорију А2 позовите на телефоне:

011/407-9304 и 065/325-1321.

Цена: од 13 500 дин.

  • У зависности од поседовања дозволе:

  • 0-40 часова теорије
  • 14-40 часова практичне обуке
  • Полагање прве помоћи
  • Полагање вожње

 

 

 

 


Полигонске радње А2 категорија

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 1
 


Трасе за полагање А2 категорије

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 1
Траса бр.1

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 2
Траса бр.2

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 3
Траса бр.3

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 4
Траса бр.4

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 5
Траса бр.5

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 6
Траса бр.6

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 7
Траса бр.7

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 8
Траса бр.8

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 9
Траса бр.9

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 10
Траса бр.10

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 11
Траса бр.11

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 12
Траса бр.12

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 13
Траса бр.13

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 14
Траса бр.14

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 15
Траса бр.15