БЕ категорија

 

Имам Б категорију да ли ми је потребна и БЕ категорија?

Вероватно вам је много пута пало на памет да би вам једна приколица заиста добро до&сцарон;ла када путујете на даље путеве. Гепек је код већине аутомобила недовољан да прими све ствари које су потребне за породичан пут.

Кровни кофери такође често нису довољни за пренос свих потребних ствари. Љубитељи наутике превоз својих чамаца до жељене дестинације прилично сукпо плаћају и зависе од превозника. Једна мања приколица би свакако решила проблем и учинила хоби лакше доступним на било којој дестинацији на коју се стиже аутомобилом.
 

полагање БЕ категорије

Летовања у камп приколицама пружају људима посебан осећај слободе и самосталности. Кампери, своју љубав према природи и боравку у камп приколици могу да реализују једино уз БЕ категорију возачке дозволе. БЕ категорија је од користи и свима који већ имају приколицу која може да им помогне у обављања превоза робе, селидби и слично. Приколице имају велики практичан значај и користе се од самог почетка производње аутомобила. Ауто школа Фест је једна од ретких (једина у старом Београду) у којој можете завршити обуку и положити возачки испит за БЕ категорију.

Шта је БЕ категорија?

БЕ категорија возачке дозволе подразумева да возач има право да вози моторно возило са приколицом носивости до 750кг. При томе величина приколице не може бити већа од 3500 кг, док вучно возило није ограничено величином.

 

Ова категорија се примењује за било које прикључно возило наведених карактеристика. Приколице за превоз терета имају облик сандука са једном или ви&сцарон;е страна које се отварају и омогућавају утоварање ствари. Најче&сцарон;ће имају два точка, ређе четири, а могу бити наткривене или отворене. Детаљније о систему категорија моторних возила можете прочитати овде.

Ко има право да полаже за БЕ категорију?

Једна од траженијих услуга ауто школе Фест је полагање за БЕ категорију којом возач стиче право да свом аутомобилу дода приколицу. Сваки возач са возачком дозволом за возила Б категорије може да полаже за БЕ категорију, односно да је дода. Након положеног возачког испита возач ће у надлежном стару дозволу заменити новом са БЕ категоријом у надлежном МУП-у.

Документа и обука?

Приликом уписа у ауто школу Фест за обуку за полагање за БЕ категорију потребно је да понесете:
- важећу личну карту,
- лекарско уверење
- и возачку дозволу Б категорије.

Обука се састоји од седам практичних часова са инструктором, а затим се полаже испит пред комисијом. На испиту је присутна двочлана комисија и инструктор као и приликом полагања за Б категорију. У тексту о БЕ категорији се можете детаљно упознати са правилима за полагање на полигону и предвиђеним трасама за вожњу.

Ауто школа Фест располаже адекватним возним парком и свом потребном опремом за обављање обуке за БЕ категорију. Ауто школа ради на темељима старог система, уз сва неопходна техничка и методолошка прилагођавања новим прописима. Тиме омогућава квалитетну едукацију свих генерација возача.

Високо професионални инструктори ће изаћи у сусрет полазницима који имају проблем са радним временом. Инструктори су потпуно фокусирани на обуку полазника и прилагођавају се индивидуланим карактеристикама, како би извели на пут квалитетне возаче.

Налазимо се на Општини Звездара, у улици Краља Александа 474, а за заказивање термина за часове вожње позовите телефоне: 011/407-9304 и 065/325-1321.

Цена: 10 500 дин.

 

 

 


Полигонске раднје БЕ категорија

Polaganje voznje A2 kategorija Trasa 1
 


Трасе за полаганје БЕ категорије

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 1
Траса бр.1

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 2
Траса бр.2

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 3
Траса бр.3

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 4
Траса бр.4

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 5
Траса бр.5

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 6
Траса бр.6

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 7
Траса бр.7

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 8
Траса бр.8

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 9
Траса бр.9

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 10
Траса бр.10

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 11
Траса бр.11

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 12
Траса бр.12

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 13
Траса бр.13

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 14
Траса бр.14

Polaganje voznje БЕ kategorija Trasa 15
Траса бр.15