Bulevar Kralja Aleksandra 474, lokal 4,Zvezdara, Beograd     0114079304 0653251321     office@autoskolafest.com    Pon-Pet:08h - 20h Sub:08h-16h Nedelja:Ne radimo           

Auto škola FEST – najčešća pitanja

Skupili smo najčešća pitanja koja dobijamo od budućih polaznika naše auto škole i rešili da ovde odgovorimo na njih – kako bi bilo lakše vama koji se preko našeg sajta informišete o našim uslugama, ali i nama, kako bismo u startu dali odgovore na vrlo važna pitanja u vezi sa našim radom.
U našem radu prisutni su elementi moderne vožnje – od savremene tehnologije do savremenih vozačkih tema o koijma rado i temeljno diskutujemo sa našim polaznicima.
Želimo da naši kandidati, pre svega, budu zadovoljni vozačkim znanjem i veštinama koje steknu nakon obuke. Mi stvaramo pouzdane i kvalifikovane vozače - vozače koji svoje pozitivne utiske o nama prenose svojim najbližima.
Saznajte više o našoj Auto školi iz sledećih redova.

1. Gde se nalazi Auto škola FEST?

Naše prostorije se nalaze na Zvezdari, adresa je Bulevar Kralja Aleksandra 474, lokal broj 4. Na Karaburmi, ul.Micka Krstića 1E, lokal 2 (Dunavske terase).

2. Kako vas mogu kontaktirati?

Možete nas dobiti pozivom na brojeve 011/ 407-93-04 i 065/325-13-21 ili slanjem mejla na elektronsku adresu office@autoskolafest.com.

3. Koliko godina treba da imam da bih počeo sa časovima vožnje i polaganjem?

Već sa 16 godina možete početi sa obukom za vozača motornih vozila “B” kategorije(možete odraditi kompletnu obuku teorijske nastave 40tč, polaganje teorijskog ispita i 40mč praktične obuke, da bi se došlo do krajnjeg cilja i da bi ste dobili vozačku dozvolu kandidat koji je obuku počeo sa 16 godina, u trenutku polagnja praktičnog ispita mora imati navršenih 17 godina, za polaganje praktičnog ispita, čime postajete vozač “B” kategorije.

4. Koje kategorije vozačkih dozvola mogu da dobijem kod vas?

Imamo jedinstvenu ponudu A, A1, A2, B, BE, C, CE kategorije. Uvedena je i specijalna BE kategorija čime je FEST postao prva i jedina auto škola u starom delu Beograda koja je ima u ponudi.

5. Koliko traje obuka u auto školi?

Obuka u našoj auto školi traje između dva i dva ipo meseca, ono što od Vas zavisi jeste redovnost dolaska na teorijsku i praktičnu nastavu.

6. Šta je A2 kategorija?

A2 kategorija je u vezi sa upravljanjem motociklom čija snaga motora nije veća od 35KW. Pravo na polaganje za ovu kategoriju imaju polaznici sa navršenih 18 godina. Program za polaganje ove kategorije se sastoji od 0-40 časova teorije i 14-40 časova praktične obuke, u zavisnosti od toga koje kategorije kandidat već ima položene. Takođe, u paketu su i polaganje prve pomoći kao i polaganje vožnje.

7. Koje su poligonske radnje i trase A2 kategorije?

Više informacija o ovoj temi možete naći ovde.

8. Šta je A kategorija?

A kategorija je u vezi sa upravljanjem motorima i teškim triciklima čija snaga motora iznosi više od 35 KW. Pravo na polaganje za ovu kategoriju imaju polaznici sa navršenih 24 godina ili oni koji poseduju A2 kategoriju, i to duže od dve godine. Program za polaganje ove kategorije se sastoji od 0-40 časova teorije i 7-40 časova praktične obuke u zavisnosti od toga koje kategorije kandidat već ima položene. Takođe u paketu su i polaganje prve pomoći kao i polaganje vožnje.

9. Koje su poligonske radnje i trase A kategorije?

Više informacija o ovoj temi možete naći ovde.

10. Šta je B kategorija?

B kategorija je u vezi sa za upravljanjem putničkim vozilom čija težina nije veća od 3,5T. Obuka kandidata može početi kada kandidat napuni 16 godina, ali kandidat može polagati praktični deo sa navršenih 17 godina. Program za polaganje ove kategorije se sastoji od 40 časova teorijske obuke i 40 časova praktične obuke.

11. Koje su poligonske radnje i trase B kategorije?

Više informacija o ovoj temi možete naći ovde.

12. Šta je BE kategorija?

BE kategorija je skup vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji B, a priključno vozilo ima najveću dozvoljenu masu veću od 750kg, a nema veću od 3.500kg. Pravo na polaganje ove kategorije kandidat stiče samo ako već ima dozvolu za upravljanje motornim vozilom B kategorije. Program za polaganje ove kategorije se sastoji od 7 časova vožnje, takođe za obuku BE katorije po novom yakonu o bezbednosti saobraćaja koji je stupi na snagu od 04.04.2018. godine kandidat mora imati navršenu 21 godinu kako bi stekao pravo na polaganje ove kategorije.

13. Koje su poligonske radnje i trase BE kategorije?

Više informacija o ovoj temi možete naći ovde.

14. Kako izgleda teorijska obuka kod vas?

Teorijsku obuku držimo u našim prostorijama auto škole FEST u učionici. Opremljena je najnovijom tehnologijom: interaktivnom tablom, laptop računarima, ali i svom literaturom koja je našim polaznicima dostupna tokom čitavog trajanja obuke.

Teorijska obuka se vrši svakog radnog dana u prepodnevnim i popodnevnim terminima prilagodjena vašim potrebama.

15. Kako izgleda praktična obuka kod vas?

Praktična obuka se obavlja na našem poligonu, kod hotela „Srbija“(ulica Rimska kod broja 2), a takođe i po celom Beogradu, jer smatramo da polaznici treba da imaju iskustva u gradskoj vožnji, jer naš cilj je da kandidat nauči da vozi.

16. Gde mogu da se detaljnije informišem o cenama Auto škole FEST?

Možete nas pozvati preko telefona: 0114079304 i 0653251321 ili putem mejla: office@autoskolafest.com.

17. Šta je najčešći uzrok nepolaganja vozačkog ispita?

Došli smo do zaključka da je najčešći uzrok nepolaganja vozačkog ispita – strah. Svaki kandidat koji oseća strah prilikom obuke ili polaganja vozačkog ispita ima slabije rezultate od onih koji sa sigurnošću pristupaju učenju i polaganju. Našim časovima, kako teorijskim tako i praktičnim, trudimo se da eliminišemo strah u svakom polazniku i da pomognemo prilikom suzbijanja negativnih osećanja koje mogu da stanu na put uspešnom polaganju vozačkog ispita.
Jedini način da strah kod kandidata nestane jeste dobro savladan teorijski i praktični deo upravljanja motornim vozilom. Što ima veće znanje, to je polaznik sigurniji u sebe i u svoje vozačke sposobnosti.

18. Kako izgleda polaganje ispita Prve pomoći?

Neophodno je da vladate veštinama i znanjem o pružanju Prve pomoći kako bi pružili adekvatnu negu osobama koje su učesnici saobraćajne nesreće.
Obuku i ispit Prve pomoći koji se sastoji od teorijskog i praktičnog dela. Postupak je prilično jednostavan: treba popuniti prijavu za obuku Prve pomoći kod organizatora obuke ili u našoj auto školi. Obuka se vrši u grupama od 10-15 polaznika.

19. Da li vaš rad mogu videti i pratiti preko društvenih mreža?

Da, imamo aktivne profile na sledećim linkovima:
Facebook - https://www.facebook.com/autoskola.fest.1

Instagram - https://www.instagram.com/autoskolafest/?hl=en

TIKTOK - @autoskolafest