Bulevar Kralja Aleksandra 474, lokal 4,Zvezdara, Beograd     0114079304 0653251321     office@autoskolafest.com    Pon-Pet:08h - 20h Sub:08h-16h Nedelja:Ne radimo           

2020-05-03T13:17

Kako odabrati pravu Auto školu?

Profesionalnost instruktora

Kada se odlučite da potražite auto školu u kojoj ćete polagati vozački ispit, posebnu pažnju obratite na iskustvo instruktora. Instruktor treba da bude odlično edukovan, potpuno u materiji, i naravno, da zna kvalitetno da prenese znanje.

Znanje instruktora nije dovoljno već i veština komunikacije i stav prema kandidatu. Nagativan stav, nezainteresovanost, i pažnja na drugim temama nevezanim za obuku, stvoriće nesigurnost i rupe u znanju kod kandidata. Jasno, cena obuke kod neadekvatnog instruktora može da bude ogromna!

Kako Odabrati auto skolu

Opremljenost auto škole

Auto škole po novom zakonu treba da budu adekvatno opremljene da mogu uspešno da drže i teorijsku obuku. Svaka auto škola mora da ima bar jednu učionicu opremljenu tablom, projektorom, računarom i brojnim edukativnim materijalima.

Važnost teorijske obuke

Svaki kandidat treba da prođe zakonom predviđenih četrdeset časova i praktične vežbe. Tokom teorijske obuke prolazi se kroz trinaest oblasti kojima treba da se posveti adekvatna pažnja. Na vežbama kandidati prolaze simulaciju realnih situacija iz saobraćaja u kojima treba da uvežbaju adekvatno postupanje.

Dobra auto škola svakom segmentu obuke treba da posveti posebnu pažnju. Nažalost, nije retkost da edukatori sami procene da određena oblast nije bitna i kandidatima uskrate potrebno znanje i veštine.

Vozni park

Auto škola treba da raspolaže kvalitetnim vozilima čija se tehnička ispravnost redovno proverava. Svaki kandidat za polaganje vožnje treba da ima mogućnost izbora automobila na kome će raditi obuku i polagati vozački ispit.

Cena utiče na kvalitet vozačke obuke

Niska cena obuke za vozački ispit često znači da škola nije zaposlila dovoljno edukovane instruktore već one koji su spremni da rade za male plate. Instruktori koji su malo plaćeni ponekad pokušavaju da od kandidata izvuku dodatne časove ili za vreme obuke obavljaju druge poslove.

Kvalitet vozačke obuke je od izuzetnog značaja za bezbednost vozača i uopšte bezbednost u saobraćaju. Broj praktičnih i teorijskih časova je određen prema iskustvu i odgovara potrebama prosečne osobe. Ukoliko je osoba primorana da doplaćuje veliki broj dodatnih časova znači da obuka nije kvalitetno izvedena. Kvalitetna obuka za polaganje vozačkog ispita treba da bude poslednja stvar na kojoj će se štedeti.

Gugl recenzije za auto školu

Pre nego što se odlučite za jednu auto školu, proverite kakva iskustva iz auto škole imaju ljudi iz vašeg okruženja. Naročito, da li polaznici auto škole koja vas zanima polažu iz prvog puta ili uglavnom više puta izlaze na vozački ispit. Kakve ocene su ostavili na gugl recenzijama. Nemojte taj aspekt koristiti samo kad iznajmljujete apartman nego može biti koristan i u ovakvim situacijama.

Pri izboru auto škole ova statistika igra važnu ulogu. Kandidat treba kompletno da se pripremi za polaganje vozačkog ispita, teorijski, gradska vožnja, vožnja na putu i vožnja na poligonu.

Polaznik škole treba da ima slobodu da postavi sva pitanja koja ga zanimaju kako bi se adekvatno pripremio za polaganje vozačkog ispita. Glupa pitanja ne postoje! Svaka osoba uči na sebi svojstven način i potrebno je da instruktor ima strpljenja za sve poteškoće u učenju. Vozački ispit je veliki i naporan dan za svakog kandidata i auto škola treba da bude oslonac u tim trenucima.

Zadovoljstvo kandidata

Pri izboru auto škole raspitajte se o utiscima i iskustvima vaših rođaka, prijatelja i poznanika. Svaka osoba treba da ima dobro iskustvo sa obuke za vožnju i sa polaganja vozačkog ispita jer to može da odredi njen odnos prema vožnji.

Ponašanje vozača u saobraćaju je ogledalo rada auto školi. Otud je poznato da su vozači iz određenih mesta i gradova slabiji dok su drugi bolji, pripremljeniji i savesniji.

Auto škola Fest pruža uslugu vozačke obuke u moderno opremljenim učionicama i automobilima. Nalazimo se na Zvezdari, na Bulevaru kranja Aleksandra 474. Dođite da se upoznamo i da vam pomognemo da bez problema savladate tehniku vožnje i položite vozački ispit iz prve.